AC/DC -rumpalille huumetuomio

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Kesällä 2009 Helsingin Olympiastadion täyttyi ääriään myöten AC/DC -yhtyeen faneista ja sama tapahtui viime kesänä Tampereen Ratinan stadionilla, jossa kyseinen legendaarinen AC/DC -yhtye esiintyi osana Black Ice -maailmankiertuettaan. Kyseinen kiertue starttasi Yhdysvalloissa vuonna 2008 ja Suomessa liput Ratinaan myytiin loppuun reilussa tunnissa.

Valitettavasti yhtye ei ole pelkästään mukana hyvissä uutisissa, sillä Yahoo! News -julkaisu raportoi yhtyeen rumpalin Phil Ruddin saaneen nyt tuomion huumeiden hallussapidosta. Hänet tuomittiin 250 dollarin päiväsakkoihin sekä maksamaan oikeudenkäyntikuluja 133 dollarilla. Miehen hallusta löytyi lokakuussa kannabista ja Ruddin tuomiolla pelätään olevan negatiivista vaikutusta AC/DC:n tuleviin kiertuesuunnitelmiin.

AC/DC julkaisi uusimman studiolevynsä Black Ice pitkän odotuksen päätteeksi toissa syksynä. Albumia on kehuttu parhaaksi AC/DC-levyksi sitten vuonna 1980 julkaistun Back In Blackin ja se on myynyt miljoonia kappaleita ympäri maailmaa. Pelkästään Yhdysvalloissa AC/DC:n albumeja on myyty yli 71 miljoonaa kappaletta. 37 vuotta toiminnassa ollut AC/DC on eräs maailman vanhimmista ja suosituimmista hard rock -yhtyeistä. Se on valittu Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi ja yhtyeellä on oma tähti myös Hollywoodin Walk of Famella. MTV on nimennyt AC/DC:n kautta aikojen neljänneksi parhaaksi hard rock-artistiksi.