Eddie Murphy juontaa Oscar-gaalan: ”Virtsaan housuihini lavalla”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kriitikkojen ja yleisön ylistämä koomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hillsin kyttä -elokuvista. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy on ollut yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

50-vuotiaan tähden uutisoitiin äskettäin juontavan vuoden 2012 Oscar-gaalan. Gaalan tuottajien tiedetään olevan innoissaan ensi vuoden juontajastaan, mutta Murphyn tuoreimmat kommentit pestistään viestittävät muuta. Hän nimittäin uskoo olevansa kaikkien aikojen surkein Oscar-juontaja.

– Mielestäni on hauskaa, että ihmiset uskovat minun olevan täydellinen tyyppi tähän pestiin. Tulen olemaan hirveä ja kaikkien aikojen surkein juontaja, Murphy kertoi Contact Music -sivuston mukaan.

Tähti vitsaili muun muuassa, että hän aikoo virtsata housuihinsa lavalla. Viime vuonna gaalan juonsivat näyttelijät Anne Hathaway ja James Franco, jotka saivat negatiivisen vastaanoton esiintymisestään. Gaalan järjestäjät toivovatkin ensi vuoden juontajan onnistuvan työpestissään.

Edward Regan “Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1-2 ja Eläintohtori 1-3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.