Huh, tältä tulipalo näyttää palomiehen silmin – katso video

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Palomiehet ovat tunnetusti moniosaajia, ja vaarallista ammattia arvostetaan ympäri maailmaa. 10 vuotta sitten katastrofaalisena syyskuun 11. päivänä World Trade Center -terrori-iskuissa New Yorkin pelastuslaitoksen 341 palomiestä sai surmansa pelastustehtävissä.

Nyt verkossa on julkaistu videomateriaalia palomiesten työpäivästä rohkeiden pelastajien silmin. Uskomattomat kuvat ikuistettiin palomiesten kypäriin kiinnitettyjen kameroiden avulla. Detroitin pelastuslaitoksen toteuttama dokumenttisarja näyttää, miten vaarallista työtä auttajamme tekevät päivittäin.

Kuvissa nähdään detroitilainen asuintalo ilmiliekeissä. Raskaisiin varusteisiin pukeutuneet pelastajat tekevät kaikkensa saadakseen roihuavan palon talttumaan. Videomateriaalissa nähdään myös kuinka palomiehet sammuttavat paloa talon sisätiloissa.

BURN – Footage shot with Contour HD helmet cameras from Tom Putnam on Vimeo.