Suomen poliisi haaveilee spermakoirista

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisten poliisikoirien parissa on runsaasti myös nelijalkaisia, jotka toimivat tarvittaessa myös huumekoirina. Viime aikoina joukkoon on tullut lisäksi myös koiria, jotka tunnistavat käteisen rahan tuoksun ja löytävät piilotettuja rahakätköjä.

Aamulehti kertoi viikonloppuna rahakoirista, ja artikkelissa kerrottiin samalla myös spermakoirien tarpeesta. Lehden mukaan Suomen poliisi päättää tänä syksynä aletaanko Suomessa kouluttaa sperman haistamiseen erikoistuneita koiria. Niistä olisi apua varsinkin raiskausten tutkinnassa.

Muualla maailmassa spermakoirista on ollut suurta apua, sillä tänä syksynä esimerkiksi Ruotsissa saatiin raiskaaja kiinni spermakoiran avulla. Koiran tarkasta nenästä on apua erityisesti silloin, kun rikospaikalta pitää löytää spermanäyte tutkintaa ja DNA-näytettä varten.