Uhkarohkeat kalastajat syöttivät valashaita käsin – katso kuvat

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Merenelävien ja ihmisten kohtaamiset nousevat usein otsikoihin, erityisesti kun on ollut kyse esimerkiksi vaarallisten medusojen ja haiden iskuista. Nyt Filippiineillä on ikuistettu upeita kuvia eräiden kalastajien uhkarohkeasta toiminnasta suurimman hailajimme keskellä.

Shawn Heinrich -niminen valokuvaaja nimittäin kuvasi Filippiineillä, kuinka 12 kalastajaa syöttivät käsin noin kahdeksan metrin pituisia valashaita. Kuvissa nähdään, kuinka kalastajat ruokkivat maailman suurinta tunnettua kalalajia katkaravuilla. Valokuvaajan mukaan valashait olivat kuvaushetkellä lempeällä tuulella. Katso kuvat tästä.

– Tälläistä tapahtuu vain kerran elämässä. Vain minä, kalastajat ja nämä lempeät valashait. Upeinta oli nähdä, millainen luottamus valashailla ja kalastajilla oli toisiinsa, Heinrich kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Eräässä kuvassa nähdään, kuinka peloton kalastaja ”ratsastaa” veden alla jättimäisen valashain päällä. Eräs toinen mies taas poseeraa yhdessä kuvassa valashain ammottavan suuaukon yläpuolella. Yksi kalastajista uskaltautui myös uiskentelemaan valashain silmien edessä.