Amerikkalaisten luksusautoissa vakava valmistusvirhe – vika löytyi Suomessa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman ökyrikkaat eivät kainostele hankinnoissaan, sillä miljardöörien omistuksesta löytyy usein esimerkiksi toinen toistaan hienompia urheiluautoja. Taannoin amerikkalainen Fisker ilmoitti, että sen luksusautoja ryhdytään valmistamaan Suomessa Uudenkaupungin tehtaalla.

Suomalaisittain merkittävistä Fisker Karma -luksusautoista on nyt löytynyt vakava vika, jonka takia jo myytyjä urheiluautoja joudutaan kutsumaan takaisin akkujärjestelmän vaihtoa varten. Hybridiautojen akkujen jäähdytysjärjestelmässä on nimittäin havaittu turvallisuusriskin aiheuttava valmistusvirhe. Fisker-autovalmistajan mukaan kyseisen akkujärjestelmän väärin asennetut letkunkiristimet voivat aiheuttaa jäähdytysnestevuodon, joka puolestaan voi johtaa oikosulkuun.





Kuva: Fisker

Yrityksen mukaan vika huomattiin Suomen Valmet Automotive -tehtaalla. Asiasta uutisoineen New York Times -lehden mukaan noin 50 ihmistä omistaa kyseisen 402 hevosvoiman luksusauton. Autoja valmistettiin 239 kappaletta kesäkuun ja marraskuun välisenä aikana. Aiemmin viallisten autojen määräksi veikattiin vain 50 autoa. Myös kansainvälinen liikenneturvallisuus-järjestö on nyt varoittanut uusien Fiskar-autojen omistajia palovaarasta.