Erikoisia nimiä kiellettiin: Miltä ”V8 Anal Christ” kuulostaisi pojan nimenä?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Mikäli haluat nimetä lapsesi Messiaaksi tai Luciferiksi, ei kannata asua Uudessa-Seelannissa. Maan viranomaiset nimittäin kielsivät viime vuonna suuren joukon erikoisia nimiä. Viranomaisten mukaan vanhemmat ovat nykyisin liiankin luovia keksiessään lapsilleen mitä ihmeellisimpiä nimiä.

Yli sata nimeä on kielletty maassa kahden vuoden aikana. Nyt kyseisen kieltolistan nimiä on julkaistu lisää verkkoon. Kiellettyjen nimien listalta löytyy nimittäin muun muuassa Queen Victoria, V8, 89, Anal, Christ, Mafia No Fear, Princess, King sekä symbolit * ja /. Nimissä ei saa ilmetä välimerkkejä, kuten pisteitä, pilkkuja ja tähtimerkkejä.

– Nimi voidaan hylätä, jos se voi aiheuttaa esimerkiksi harmia tai pahennusta henkilölle. Kukaan ei voi myöskään nimetä lastaan kirosanan tai kuninkaallisten titteleiden mukaan, maan väestörekisterin edustaja Ross McPherson kertoi The Guardian -sivuston mukaan.

Nimisäännöksiä tiukennettiin sen jälkeen, kun eräs pariskunta Uudessa-Seelannissa nimesi kaksosensa Bensoniksi ja Hedgeksi kuuluisan tupakkamerkin mukaan. Myös nimet Violence ja Number 16 Bus Shelter vaikuttivat uusiin säännöksiin. Eräs tyttö oli niin traumatisoitunut omasta nimestään, että hän vaihtoi sen laillisesti jo yhdeksänvuoden ikäisenä. The Daily Mail -lehden mukaan tytön nimi oli Talula Does the Hula From Hawaii.