Sacha Baron Cohenia ei haluttu Oscar-juhliin pelleilemään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lukuisista hulvattomista rooleistaan tunnettu koomikko Sasha Baron Cohen on noussut tähdeksi muiden muassa Ali G, Borat ja Bruno -rooliensa merkeissä. Nyt Baron Cohen on joutunut Oscar-kohun kohteeksi. Akatemia on nimittäin kieltänyt tähdeltä pääsyn gaalaan, jollei tämä lupaa jättää shokeeraavia roolihahmojaan kotiin.

Baron Cohen näyttelee tulevassa The Dictator -elokuvassaan edesmennyttä Saddam Husseinia. Komediataituri on usein promonnut elokuviaan esiintymällä julkisesti näytteleminään hahmoina. Deadline-sivuston mukaan hänen ideanaan oli nytkin ilmestyä paikalle diktaattorina, jonka jälkeen vaihtaa asu asianmukaiseen smokkiin.

Huolimatta Akatemian pyynnöstä Baron Cohen kieltäytyi luopumasta suunnitelmastaan, joten hän katsoo tänä vuonna gaalan kotisohvaltaan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näyttelijällä menee Oscar-väen kanssa sukset ristiin. Tähteä pyydettiin pystin esittelijäksi vuoden 2007 Oscareissa, mutta kun mies ei saanut lupaa tulla lavalle Borat-hahmona, hän jäi kotiin.

Sasha Baron Cohen avioitui viime vuonna näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari vihittiin salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.