Tutkimus: Delfiinit lähes yhtä älykkäitä kuin ihmiset – seksiä nautinnon vuoksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Uusimpien tutkimusten mukaan delfiinit ovat ihmisiin verrattavia otuksia. Nämä merten suloiset veijarit ovat nimittäin älykkyydeltään ja sosiaalisilta taidoiltaan hyvin ihmisen kaltaisia. Tällä viikolla julki tulleessa tutkimuksessa selvisi, että delfiineillä on ihmisen jälkeen eläinkunnan vaikuttavimmat aivot.

Nyt tutkijat ovat esittäneet oikeutetun kysymyksen siitä, kuuluisiko näitä nisäkkäitä kohdella ihmisten tavoin. Daily Mail -julkaisun mukaan delfiineillä on tunteita ja niillä on jopa ihmistä parempi aivojen rakenne tunteiden käsittelyyn. Ne kommunikoivat keskenään hengitysaukoistaan päästelemien vihellysten kautta. Jokaisella on oma yksilöllinen tunnusmerkkinsä. Delfiinit myös harrastavat seksiä nautinnon vuoksi pelkän suvunjatkamisen sijaan.

Ihmiset ovat vuosisatojen ajan huomioineet näiden eläinten erityislaatuisen luonteen ja nokkeluuden. Varsinainen delfiinien tutkimus alkoi 1960-luvulla, kun niitä alettiin vangita. Delfiinien tiedetään pelastaneen hukkumassa olevia uimareita ja jopa menneen kokonaisen lauman voimin suojelemaan veden varassa olleita ihmisiä haiden hyökkäyksiltä.

Viime aikoina julkisuudessa on kohistu japanilaisten hirmuteoista delfiinejä kohtaan, sillä japanilaiset joukkoteurastavat joka vuosi tuhansia delfiinejä. Lue lisää japanilaisten delfiiniteurastuksesta tästä.

Uusimmat