Unelmien poikamies -sarja oikeuteen: ”Mustaihoisten pitäisi saada osallistua!”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalainen Unelmien poikamies -realitysarja on pyörinyt televisiossa menestyksekkäästi jo vuodesta 2002. Chris Harrisonin juontamassa ohjelmassa etsitään tyylikkäälle poikamiehelle 25 kauniin naisen joukosta potentiaalinen vaimo. Tuoreimman tuotantokauden poikamies oli viinivalmistaja Ben Flajnik.

Nyt ABC-kanavan suositun realitysarjan johtajat on haastettu oikeuteen, koska ohjelman väitetään loukkaavan kansalaisoikeuksia. Syytösten takana ovat tummaihoiset Nathaniel Claybrooks ja Christopher Johnson, joiden mielestä televisiosarja harjoittaa rotusyrjintää. Miesten mukaan on väärin, ettei realityohjelmassa ole ollut kertaakaan tummaihoista päätähteä.

– Unelmien poikamies -ja Unelmien poikamiestyttö -sarjoissa ei ole ollut kertaakaan kymmenen vuoden aikana tummaihoista päätähteä. Mielestäni se ei ole oikein. Meillähän on musta presidenttikin, vuoden 2009 poikamies Matt Grant kertoi The Hollywood Reporter -sivustolle.

Christopher Johnson kertoi hakeneensa taannoin kyseiseen ohjelmaan ja käyneen ilmoittautumassa koe-esiintymisissä. Tapahtumapaikalla eräs ohjelman työntekijä pysäytti hänet ja kysyi, miksi hän oli ilmestynyt koe-esiintymisiin. Sen jälkeen työntekijä otti miehen ilmoittautumislomakkeet haltuunsa, eikä tummaihoiseen mieheen otettu enää yhteyttä.

Unelmien poikamies -hittisarjasta on tehty myös Unelmien poikamiestyttö -ohjelma, jossa poikamiehen sijaan kaunis nainen etsii itselleen potentiaalista kumppania 25 miehen joukosta. Realitysarjassa tosirakkautta etsivä päätähti pitää ruususeremonioita, joissa hän pudottaa kilpailijoita tunteidensa perusteella. Hittisarjasta on tehty jatkosarjojen lisäksi videopeli Nintendo Wii:lle.