Räppäri Ice-T lataa: ”Aseet ovat keino puolustautua poliisia vastaan”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen hiphop-tähti Ice-T lukeutuu alan menestyksekkäimpiin artisteihin. Uransa ensimmäisten joukossa jo vuonna 1987 aloittanut supertähti on tehnyt myös näyttelijäuraa niin televisiossa kuin elokuvissakin. Nyt räppäri on noussut otsikoihin aseisiin liittyvien näkemyksiensä myötä.

Ice-T on puhunut näkemyksistään Channel 4 -televisiokanavalle äskettäin Coloradon Aurorassa tapahtuneeseen Batman-ammuskeluun liittyen. 12 ihmistä menehtyi ja lähes 60 loukkaantui asemiehen hyökkäyksen seurauksena uuden Batman-elokuvan ensi-illassa viime viikolla. Legendaarisen räppärin mielestä aseiden helpon saatavuuden ja traagisen Batman-ammuskelun välillä ei ole yhteyttä.

– Se on laillista Yhdysvalloissa. Se on osa perustuslakiamme. Tiedäthän, aseenkanto-oikeus on olemassa, koska se on viimeinen puolustuskeino tyranniaa vastaan. Ei metsästämistä varten. Se on olemassa poliisia vastaan puolustautumista varten, räppäri perustelee maansa asepolitiikkaa.

Räppärin mukaan Batman-ammuskelua ei voida liittää maan aseenkanto-oikeuteen, koska jos joku haluaa tappaa ihmisiä, siihen ei tarvita asetta. Ice-T muistuttaakin haastattelussa pommeilla tapahtuvien iskujen olevan melko yleisiä. Aseiden kantamista kannattava räppäri myöntää itsekin monen maanmiehensä tavoin kantavansa käsiasetta. Tätä Ice-T perustelee sillä, ettei ole järkevää olla ainoa, jolla ei ole asetta mukanaan.

54-vuotias amerikkalainen hiphop-tähti Ice-T, oikealta nimeltään Tracy Marrow, tunnetaan erityisesti huippumenestyneenä artistina, mutta hän on tehnyt uraa myös näyttelijänä lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Lisäksi hän toimii levy-yhtiön johtajana ja tuottajana. Nykyisin Ice-T on vetäytynyt julkisuudesta, jossa hänen vaimonsa Nicole ”Coco” Austin viihtyy vuorostaan erityisen hyvin varsinkin nakukuvillaan.