Tampere on valittu Suomen chilipääkaupungiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen chiliyhdistys ry on nimennyt Tampereen Suomen chilipääkaupungiksi. Tulinen titteli tullaan virallisesti jakamaan juhlallisin menoin elokuussa järjestettävässä Chilifest Finland -tapahtumassa Tampereella. Titteliä tulee vastaanottamaan apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.

Tampere houkuttelee tänä kesänä jo kolmatta kertaa tuhansia kävijöitä chilituotteisiin ja -kilpailuihin erikoistuneella tapahtumalla, Chilifest Finlandilla. Tampereella syödään lähes puolet Suomen hot wingseistä ja Tampereella on myös pohjoismaiden ensimmäinen hot wingseihin erikoistunut siipiravintola, Siipiweikot.

Lisäksi Tampereen ravintoloissa on keskimäärin enemmän chiliruokia listoilla ja Tampereelta löytyy kaupoista myös parhaat ja monipuolisimmat valikoimat chilituotteita. Tampere on myös saanut paljon näkyvyyttä chiliharrastukseen liittyen ulkomaisissa medioissa, kuten esimerkiksi Iso-Britanniassa ja USA:ssa.

Chilifest Finland 2012 järjestetään Tampereen Keskustorilla 24. – 26. elokuuta 2012