Lampaat ilmoittavat nyt hätätilanteesta tekstiviestillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset saivat tekstiviestit matkapuhelimiin vuonna 1992, mutta nyt 20 vuotta myöhemmin myös eläimet ryhtyvät lähettämään tekstiviestejä. Sveitsissä on nyt nimittäin kehitetty laite, jonka avulla lampaat voivat ilmoittaa hätätilanteestaan ihmisille tekstiviestillä.

Lampaat voivat uutuuslaitteella kutsua ihmiset hätiin esimerkiksi silloin, kun susi tai muu peto vaanii niitä. Laitteen avulla uskotaan pelastettavan suuria määriä suurpetojen tappamia eläimiä. Sveitsin susikanta on elpynyt viime vuosina kovasti, ja nyt lampaita täytyy suojella alati yleistyviltä petoeläimiltä, Phys.org uutisoi.

Laite toimii siten, että lampaalla on kaulapanta, jossa on sekä lähetin että sydämen sykkeen havaitseva tunnistin. Sykkeen noustessa hätätilanteessa tarpeeksi korkeaksi lähettää laite välittömästi avunpyynnön tekstiviestinä haluttuun numeroon. Lisäksi kaulapanta vapauttaa heti susia karkottavaa ainetta, jotta pedot saataisiin pidettyä loitolla ihmisten tuloon saakka.