10-vuotias tyttö pelasti perheensä palavasta talosta

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla tulee aika ajoin ilmi tapauksia, joissa perheen pienimmät ovat pelastaneet vanhempansa varmalta kuolemalta neuvokkailla toimillaan. Nyt eräs amerikkalainen tyttö on saanut sankarin maineen, kun hän pelasti perheensä tulipalosta.

Arizonassa perheensä kanssa asuva Samantha Christian heräsi aiemmin tässä kuussa eräänä yönä savun hajuun. Hän huomasi liekkien roihuavan hänen makuuhuoneessaan sijaitsevasta ilmastointilaitteesta.

Tyttö ei mennyt paniikkiin, vaan juoksi heti herättämään unten mailla olleet perheenjäsenensä. Samantha Christian ravisti äitinsä hereille ja kantoi hänen kaksi pikkuveljeään ulos palavasta talosta. Tyttö vei ensin kahdeksanvuotiaan Brendon-veljensä turvaan pihamaalle ja juoksi takaisin savuavaan taloon pelastaakseen neljävuotiaan Mikey-pikkuveljensä.

Mikey-pikkupoika ei herännyt isosiskonsa huutoihin ja ravistuksiin, jolloin Samantha nosti nukkuvan sisaruksensa olkapäälleen. Tytön pelastusoperaation aikana hänen Labecca-äitinsä yritti sammuttaa tulipaloa vedellä. Tyttö juoksi savuavaan taloon kolmannen kerran ja käski äitiään poistumaan asuntovaunukodista.

– Hän on minun pikku partiolaiseni. Samantha on niin rohkea ja olen ylpeä hänen teostaan, Labecca Christian kertoi ABC15-kanavalle.

Perhe oli muuttanut Ohiosta Arizonaan vain kuukautta aiemmin, eikä äiti ollut hankkinut kotivakuutusta. Paikalliset palomiehet auttoivat kodittomaksi joutunutta perhettä sijoittamalle heidät väliaikaiseen kotiin. Lisäksi perheelle tehtiin tukirahasto, jonka avulla he pääsevät uudelleen alkuun.