Bond-elokuvien Rautahammas palasi julkisuuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurin osa agenttielokuvien ystävistä muistaa James Bondin arkkivihollisena takavuosina nähdyn Rautahampaan. Valtavankokoinen ihmisjätti kykeni supervoimillaan ja rautaisilla hampailla syömään vaikka metallia. Rautahampaan roolissa nähtiin amerikkalainen Richard Kiel.

Nyt Richard ”Jaws” Kiel on kuvattu juhlistamassa 007 Days of Bond -nimisen elokuvakokoelman julkaisemista BBC Radio Two -kanavan studioilla Lontoossa.

73-vuotias amerikkalainen näyttelijä Richard Kiel nähtiin ensimmäisen kerran ikimuistettavassa Rautahampaan roolissa vuonna 1979 ensi-iltansa saaneessa agenttielokuvassa The Spy Who Loved Me ja kahden vuoden kuluttua siitä elokuvassa Kuuraketti. 1970-luvulla Hulk-elokuvaan ehdolla ollut näyttelijä on nähty vuonna 1961 alkaneella urallaan kymmenissä elokuvissa ja lähes 30 televisiosarjassa.