Maija Vilkkumaa kritisoi chisugate-kohua – levitti itse luvatonta videota

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parin viime päivän ajan äimistelty tapausta, jossa yhdeksänvuotiaan pikkutytön tietokone takavarikoitiin poliisin kotietsinnässä, koska tämä oli ladannut epähuomiossa koneelle laittomasti Chisun musiikkia. Tapaus on aiheuttanut ihmetystä monilla tavoilla.

Kritiikki on kohdistunut erityisesti TTVK-yhdistykseen, joka on nyt jahdannut ammattipiraattien sijaan jopa pikkulapsia ja vaatinut heidän perheitään maksamaan 600 euron korvauksen ja vaikenemaan vaitiolosopimuksella. Jopa informaatio- ja teknologiaoikeuden professori Jukka Kemppinen pitää yhdistyksen toimintaa epäilyttävänä.

Täysin toista mieltä tapauksen oikeutuksesta on kuitenkin ollut laulaja Maija Vilkkumaa, joka julkaisi Facebookissa näkemyksensä tapauksesta.

– Toiseksi ton jätkän uhripäivitys haiskahtaa todella paljon. Vai hänen väärinkohdeltu lapsensa googlasi ”testatakseen” levyä? Koska siihen ei vielä haluttu ”satsata”? Siis kymmentä euroa? Tai kolmea euroa kolmen biisin testaamiseen? Vilkkumaa kirjoitti.

Nyt esiin on tullut mielenkiintoinen yksityiskohta Vilkkumaan itsensä toimista, sillä hän julkaisi 9. marraskuuta Facebookissa faneilleen kiitokset syntymäpäiväonnitteluista. Oheen Vilkkumaa linkitti Konttori-televisiosarjan YouTube-videon, jota jaellaan palvelussa luvattomasti. Video ja sen levittäminen loukkavat tekijänoikeuksia.

– Aika paha! Ensin itkee lehdessä tekijänoikeuksista ja sitten itse on sitä rikkomassa mitä ilmeisellä tavalla. Huhhuh! Meneppäs itseesi ja mieti lausuntojasi uudestaan, eräs käyttäjä toteaa keskusteluketjussa.

Tänään Maija Vilkkumaa ei kommentoinut videosta aiheutuneita tekijänoikeusväitteitä, mutta ryhtyi kuitenkin silottelemaan eilistä lausuntoaan. Hän olisi valinnut sanansa toisin mikäli olisi ymmärtänyt, että Facebook-viestit ovat julkisia.

– Suosikin mukaan ”raivostuin”. Niin kyl vähän raivostuinkin. Mut oisin käyttänyt erilaista kieltä jos oisin tajunnut päätyväni erilaisiin lehtiin, enkä ajatellut vain kirjoittavani yksittäistä kommenttia facebookissa. Daiju olen. Anyway, Chisulle sympit. En ehdi kommentoida tätä nyt tämän enempää. Pus, Vilkkumaa kirjoitti.