Postikortti tuli perille – vain 70 vuotta myöhässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Postitoimiston hitaus etenkin juhlapyhien aikoihin herättää välillä närää myös suomalaisten keskuudessa. Joskus postikortti voi saapua perille peräti 70 vuotta myöhässä – vastaanottajien oltua kuolleita jo 50 vuoden ajan.

New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa Buffalossa asuvaa Adam ja Laura Rundellia odotti postilaatikossa outo yllätys, kun he saivat hyvässä kunnossa olevan vanhan postikortin heille tuntemattomilta lähettäjiltä. 4. heinäkuuta 1943 lähetetyn kortin vastaanottajiksi oli merkitty sisarukset Pauline ja Theresa Leisenring, jotka asuivat tuolloin Rundellien perheen osoitteessa.

Star Gazette -lehden mukaan postikortin olivat lähettäneet Paulinen ja Theresan vanhemmat, jotka olivat vierailemassa vanhimman poikansa Georgen luona Rockfordin terveyskeskuksessa Camp Grantin armeijatukikohdassa. Valitettavasti sisarukset eivät koskaan saaneet korttia, sillä Theresa kuoli vuonna 1953, ja Pauline puolestaan vuonna 1962.

– Rakkaat Pauline ja Theresa, me saavuimme turvallisesti perille, mutta olemme väsyneitä. George näyttää hyvinvoivalta ja menimme kaikki tänään lounaalle. Nyt olemme puistossa. Geon täytyy palata myöhemmin tukikohtaansa, emmekä näe häntä vähään aikaan. Teemme myöhemmin pannukakkuja. Nähdään pian, rakkaudella äiti ja isä, postikortissa lukee.

Buffalon postitoimistossa työskentelevän Karen Mazurkiewiczin mukaan kadonneita kirjeitä ja postikortteja menneiltä vuosikymmeniltä ilmaantuu esiin aina silloin tälläin. Hänen mukaansa postitoimistot toimittavat löytämänsä vanhat postit perille, mikäli niissä on selkeä ja voimassa oleva osoite.