Intialaiskylä kielsi kännykät naisilta: ”Matkapuhelin johtaa uskottomuuteen”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Länsimaissa matkapuhelimien käytöstä mahdollisesti syntyvät ongelmat liitetään yleensä esimerkiksi liikenneturvallisuuden vaarantumiseen ja mahdollisesti syövän syntymiseen. Intiassa eräässä kylässä väitteet kännyköiden käytön seurauksesta ovat menneet hieman pidemmälle.

Intian Biharin osavaltiossa sijaitsevassa muslimienemmistöisessä Sunderbarin kylässä on nyt kielletty matkapuhelimet naisilta. Vastustusta herättäneen päätöksen perustelujen mukaan puhelin heikentää naisten sosiaalista ilmapiiriä ja voi johtaa avioliiton ulkopuolisiin seksisuhteisiin, uutistoimisto Reuters raportoi.

Määräyksen taustalla on avioliiton ulkopuolisten suhteiden selvä lisääntyminen viime kuukausien aikana, sillä kylässä kuusi tyttöä ja yksi vaimo oli karannut rakastajansa mukaan. Kyläneuvosto on nyt päättänyt, että kännykän kanssa julkisella paikalla tavattavaa sinkkunaista voidaan rangaista 10.000 rupian sakoilla. Naimisissa oleva nainen pääsee helpommalla, sillä hänelle voidaan määrätä 2.000 rupian sakot.