Koskettava video: Delfiini pyysi sukeltajia auttamaan hädässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Delfiinit lukeutuvat maailman älykkäimpiin eläimiin, ja niiden ihmisille tekemistä urotöistä on olemassa lukemattomia tarinoita. Delfiinit ovat osoittaneet poikkeuksellisen älykkyytensä myös monilla muilla tavoilla, mutta tuorein tapaus lienee yksi koskettavimmista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Havaijin vesillä rauskuja kuvaamassa olleet sukeltajat kiinnittivät nimittäin huomiota paikalle tulleeseen yksinäiseen delfiiniin, joka näytti yrittävän tehdä odottamattoman läheistä tuttavuutta sukeltajien kanssa.

Delfiinin tullessa aivan sukeltajien viereen he huomasivat, että nisäkkäässä oli kiinni koukku ja siima. Delfiini ei kyennyt uimaan kunnolla, sillä sen evään kiinnittynyt siima esti normaalit liikeradat. Hämmästyttävällä videolla nähdään miten delfiini pyysi sukeltajilta apua tilanteeseensa ja kuinka sen toive lopulta myös täytettiin.