Bisnesmies kokeili matkustaa turistiluokassa: ”Kauhujen karjakuljetus!”

Matkailu · Stara.fi

Turistit valittavat usein lentomatkustamisen laadun heikkenemisestä, kun varsinkin turistiluokassa jalkatila tuntuu pienenevän vuosi vuodelta ja lennoilla tarjottavien ruokien koko ja laatu ovat heikentyneet merkittävästi hintakilpailun koventuessa.

Ykkös- ja bisnesluokissa sen sijaan palvelu pelaa edelleen ja jalkatilaa riittää. Nyt Business Insider -lehden päätoimittaja Henry Blodget on uskaltanut kokeillut varsinaista extremeä, sillä hän matkusti pitkän mannertenvälisen lennon ajan Sveitsin Zurichista New Yorkiin American Airlinesin Boeing 767 -lentokoneen turistiluokassa.

Kuva: Business Insider
Kuva: Business Insider

Luksukseen tottunut bisnesmies kirjoitti kokemuksestaan blogiinsa, jossa hän hieman kieli poskessa kauhisteli turistiluokan karmaisevia olosuhteita. Erityisesti hän ihmetteli purukumia syövää lentoemäntää ja sitä, että vessan lattialla oli virtsaa. Myös kuhmurainen tyyny ja muoviin pakattu pasta-annos saivat hänet tuskastumaan.

– Kun penkkiä kallistaa taaksepäin ne kymmenen senttiä, jotka tuoli kallistuu, ei jalkatilaa jää enää lainkaan. Polvet voi yrittää kääntää vasempaan ja siten mennä vierustoverin puolelle. Tai sitten voit kääntää jalkoja oikealle ja yrittää puristaa ne edessä olevan penkin ja koneen seinän väliin, Henry Blodget kirjoitti blogiinsa.