Thandie Newton avautui Hollywoodin seksuaalisesta ahdistelusta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime aikoina julkisuuteen on noussut tapauksia, joissa viihdemaailman tähdet ovat kertoneet kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Vastaavasta ovat aiemmin avautuneet muun muassa Jeremy Irons, Julianne Hough, Oprah Winfrey, Queen Latifah ja Teri Hatcher.

Nyt brittinäyttelijätär Thandie Newton on kertonut joutuneensa myös samanlaisen kohtelun uhriksi. 40-vuotias neitokainen paljasti erään miesohjaajan käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi koe-esiintymistilanteessa, kun nainen oli 18-vuotias.

Mies pyysi häntä istumaan tuolilla jalat levällään videolle kuvatun koe-esiintymisen aikana. Kamera oli tuolloin kohdistettu hänen alapäätään kohti. Kolme vuotta myöhemmin hän sai tietää, että kyseistä videota oli levitetty muiden showbisneksen merkkihenkilöiden nähtäväksi.

– Kävi niin, että ohjaaja näytti kyseistä videota myöhään iltaisin kiinnostuneille ihmisille kotonaan. Videolla koskettelin itseäni, kun kamera kuvasi hameeni alta, kertoi Thandie Newton CNN International -ohjelmassa.

Näyttelijätär ei tuolloin osannut odottaa tuollaista käyttäytymistä ammattiympäristössä. Newton ei suostu vieläkään kertomaan ohjaajan nimeä eikä sitä, työskenteleekö mies vielä elokuvabisneksessä. Hän kertoo saaneensa tapahtumasta elinikäiset arvet.

Englantilais-zimbabwelaista syntyperää oleva Thandie Newton on näytellyt muun muassa elokuvissa Crash, Mission: Impossible II, Onnen potkuja, Norbit, RocknRolla ja 2012. Hän on elänyt vuodesta 1998 lähtien avioliitossa ohjaaja-käsikirjoittaja Ol Parkerin kanssa. Parilla on kaksi tytärtä, Ripley ja Nico.