Miss Venäjä oli liian tyhmä – joutui luopumaan kruunustaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 2012 Miss Venäjä Inna Zhirkova on yllättäen joutunut luopumaan missikruunustaan. Syynä oli tapaus, jossa hän mokasi pahasti tiedekysymyksiä sisältäneessä televisio-ohjelmassa. Naisen nolot vastaukset levisivät internetissä kulovalkean tavoin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mokasta syntyneen netti-ilmiön myötä neitokainen päätti lopulta luovuttaa misseytensä omasta aloitteestaan. AFP-uutistoimiston mukaan Chelsean entisen jalkapalloilija Yuri Zhirkovin 23-vuotias vaimo mokasi aurinkokuntaamme koskevassa kysymyksessä. Hän ilmoitti, että aurinko kiertää maapalloa eikä päinvastoin. Lisäksi nainen ei tunnistanut maansa kuuluisia lastenkirjailijoita tai säveltäjiä.

Televisio-ohjelman reportteri julkaisi videopätkän YouTubessa, ja se saavutti lyhyessä ajassa useiden miljoonien katsojamäärän. Venäläismissi luopui kruunustaan häpeällisenä, eikä hän pystynyt nöyryytyksensä johdosta ottamaan osaa Miss Moskova -kilpailuun. Miss Suomi valitaan 5. toukokuuta järjestetyissä missikisoissa.