Viisivuotias nero hämmästyttää – pikkupojan älykkyysosamäärä 147

Lifestyle Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tavallisen viisivuotiaan päivään lukeutuu tavallisesti leikkimistä ja erilaisia uusia, jännittäviä asioita. Uutta oppii joka päivä myös amerikkalaispoika Gus Dorman, sillä hän on osoittautunut todelliseksi ihmelapseksi.

Viisivuotiaan Gusin älykkyysosamäärä on hämmästyttävät 147. Hän oppi lukemaan vain puolentoista vuoden ikäisenä, Stltoday-sivusto kertoo. Lukeminen alkoi taittumaan pojan laulettua paljon karaokea. Gus osaa nyt viiden vuoden iässä ulkoa kaikki Yhdysvaltain osavaltiot ja niiden pääkaupungit, kaikki maailman valtiot sekä kaikki alkuaineet jaksollisessa järjestelmässä.

Sanomalehteä säännöllisesti lukeva Gus onkin huikean älykkyysosamääränsä ansiosta päässyt jäseneksi älykkäille ihmisille suunnattuun Mensaan. Järjestöllä on tällä hetkellä 110.000 jäsentä 100 maassa. Ihmelapsi opiskelee parhaillaan koulun ohella japania kotiopetuksessa, käy pianotunneilla ja jalkapalloharjoituksissa.

– Huomasin, että hän piti karttojen katsomisesta, joten ripustin yhden esille. Noin viikon päästä hän oli opetellut sen kokonaan ulkoa. Hän vain on luonnostaan erittäin fiksu, pojan isä Rob Dorman selittää sivustolle.