Lentoyhtiö kielsi lentoemänniltä punaisen huulipunan – uskomaton syy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentoyhtiöt määräävät usein tarkasti millaiselta heidän lentohenkilökuntansa tulee näyttää. Asujen lisäksi määräykset koskevat yleensä kampauksia, koruja ja tatuointeja. Nyt turkkilainen Turkish Airline on joutunut noloon tilanteeseen.

Turkish Airlines määräsi äskettäin, että sen lentoemännät eivät saa jatkossa enää käyttää kirkkaanpunaista huulipunaa ja kynsilakkaa. Määräystä perusteltiin sillä, että lentoyhtiö oli saanut liian räikeistä huulipunista ja kynsilakoista negativista palautetta monilta muslimiasiakkailtaan.

Yhtiön lentoemännät ovat käyttäneet punaista huulipunaa kautta aikojen, ja määräys tyrmistytti henkilökunnan. Tapauksen tultua julki tieto levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa, jossa lentoyhtiö joutui naurunalaiseksi. Lopulta yhtiö perui määräyksensä. Toimitusjohtaja Temel Kotil ilmoitti, että määräys oli annettu ilman hänen suostumustaan, uutistoimisto AFP raportoi.

Muutama kuukausi sitten Turkish Airlines suututti matkustajat lopettamalla alkoholin tarjoilun maan sisäisillä lennoillaan.