Aviopari: ”Onnellisen avioliiton salaisuus – ei lapsia!”

Lifestyle Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Perinteiseen perheunelmaan kuuluu ehtoisan avioliiton, punaisen tuvan ja perunamaan lisäksi liuta nurmikolla kirmailevia lapsia. Kaikki eivät kuitenkaan tunne sisäistä paloa jälkikasvun tekemiseen.

Brittiläinen aviopari Sharyl ja Richard Horley ovat nyt esittäneet väitteen, joka saattaa saada monet perhekeskeiset ihmiset nostamaan kulmiaan. Heidän mukaansa nimittäin avain onnelliseen avioliittoon on se, ettei pari ikinä hanki lapsia.

Pari käyttäytyi Daily Mail -lehden haastattelussa vastarakastuneiden tavoin, vaikka he ovat olleet aviossa jo vuodesta 1987. 48-vuotias Sharyl ei koskaan tuntenut halua tehdä lapsia. Hänen mielestään suhde Richardiin on vain lähentynyt 26 vuoden liiton aikana, koska siinä ei ole lasten tuomaa kaaosta läsnä arjessa. Sen sijaan suhteessa on tilaa romantiikalle, luksukselle ja ympäri taloa sirotelluille lemmenlappusille.

Kun naisen ikä läheni neljääkymmentä, läheinen ystävä kyseenalaisti hänen elämänvalintansa. Sharyl antoi Richardille kuukauden aikaa miettiä asiaa, ja odotti henkeään pidätellen tämän mielipidettä lasten hankkimisesta. Oli huojennus, kun mies päätti, etteivät he tarvitsisi elämäänsä tätä elementtiä.

– Jotkut ystävät ovat kertoneet meille, että jos he saisivat valita uudestaan, he eivät ikinä hankkisi lapsia. Olen nähnyt täydellisyyttä tavoittelevia äitejä, jotka ovat antaneet kaiken aikansa lapsilleen ja työntäneet aviomiehensä pois elämästään, kertoi Sharyl Horley lehdelle.

Naisen mukaan äidit menettävät identiteettinsä ja huumorintajunsa vartalonsa ohella lapsia kaitsiessaan. Sharyl on säilyttänyt tyttömäisyytensä ja nuorekkuuden, josta hän kiittelee lapsettomuuttaan. Hän saanut kuitenkin maistaa äidillisiäkin tunteita, sillä nainen on ollut läsnä siskontyttönsä Julian elämässä aktiivisesti.