Ei kai taas! Perjantai 13. päivä – uskotko epäonnen päivään?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa kulttuureissa 13 on epäonnen luku, jota ei useinkaan löydy esimerkiksi pilvenpiirtäjien kerroksista. Yleisesti tunnetuin epäonnen lukuun liittyvä seikka on perjantai 13. päivä, jonka uskotaan olevan epäonnen päivä. Miljoonat ihmiset ovat siksi tänään tavanomaista varovaisempia.

Epäonnen päivän alkuperää ei varmuudella tunneta, ja sen alkamisesta onkin esitetty muutamia toisistaan poikkeavia teorioita. Eräs tarinoista liittyy temppeliherroihin, toinen perjantaihin epäonnen päivänä ja lukuun 13 epäonnen lukuna sekä kolmas tarina viittaa kirjallisuuteen.

costaconcordia26012012a.png

Historiaa tarkastellessa voidaan huomata, että monet ikävistä onnettomuuksista ovat sattuneet juuri perjantaina 13. päivä puoli miljoonaa ihmistä surmanneesta hirmymyrskystä satoja ihmisiä surmanneihin lento-onnettomuuksiin. Andien lento-onnettomuus ja Italian Costa Concordian onnettomuus sattuivat molemmat epäonnen päivänä.

Vuonna 2013 kuukauden 13. päivä osuu perjantaille kaksi kertaa. Tänään on niistä ensimmäinen ja toinen on 13. joulukuuta, eli parhaaseen pikkujouluaikaan. Vuonna 2014 vain yksi perjantai osuu kuukauden 13. päivään.