50-vuotias tarvitsi henkkarit alkoholin ostamiseen: ”Otin sen kohteliaisuutena”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Alkoholilainsäädäntö on Suomessa sen verran tiukkaa, että Alkossa ja supermarketeissa asioidessa alle 18-vuotiaalta näyttävä joutuu todistamaan ikänsä henkilöpapereilla. Näin kävi myös brittiläiselle 50-vuotiaalle Charles Brownille.

Kolmen lapsen isä meni paikalliseen Morrisons-supermarkettiin Huddersfieldissa ostamaan pullon rommia. Asiointi ei kuitenkaan onnistunut aivan ongelmitta, sillä miehen piti todistaa täysi-ikäisyytensä. Brownilla ei ollut henkilöllisyyspapereita mukana, mutta hän onnistui vakuuttamaan kassaneidin iästään.

– Otan sen kohteliaisuutena, mutta kyllähän se turhauttaa. Heidän pitää kouluttaa uudelleen henkilökuntansa. En näytä ikäiseltäni, mutta en missään nimessä ole mikään 24-vuotias, kertoi Charles Brown Daily Examiner -lehdelle.