Mies lavasti kidnappauksensa – halusi bilettää kavereiden kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme uutisoineet lukuisista tapauksista, joissa ihmiset ovat teeskennelleet joutuneensa rikoksen kohteeksi mitä naurettavampien syiden vuoksi. Oman kidnappauksen lavastaminen tuntuu olevan yleisempää kuin saattaisi kuvitella.

Teksasin Edinburgissa asuva Maria Hernandez järkyttyi, kun kesken tavallisen tiistai-illan kaksi naamioitunutta ja aseistautunutta miestä tunkeutui heidän kotiinsa. Miehet kaappasivat Marian aviomiehen, 34-vuotiaan Rogelio Andaverden mukaansa.

Maria Hernandez soitti heti poliisit paikalle. My San Antonio -uutissivuston mukaan paikalliset viranomaiset ottivat tapauksen erittäin vakavissaan. Rogelio Andaverdeä etsittiin lukuisten poliisien ja esimerkiksi helikopterien avulla. Lopulta etsinnät jouduttiin lopettamaan tuloksetta.

Kuin ihmeen kaupalla, ilmielävä Andaverde palasi kuitenkin kotiin torstai-aamuna. Mies kertoi vaimolleen kidnappaajien vapauttaneen hänet. Vapautusta seuranneet poliisitutkimukset paljastivat lopulta totuuden. Andaverde oli lavastanut sieppauksensa, jotta voisi juhlia ja viettää aikaa kavereidensa kanssa.

– Ihmiset ilmoittavat tekaistuja rikoksia kaiken aikaa, ja joutuvat niiden vuoksi vankilaan. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun joku lavastaa rikoksen vain päästääkseen pois kotoaan, paikallinen Seriffi Guadalupe Trevino kommentoi.

Rogelio Andaverde pidätettiin, ja häntä syytetään viranomaisille valehtelusta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko myös miehen tovereita syyttämään rikoksesta. Seriffi Trevino uskoo Andaverden todellisen rangaistuksen odottavan miestä vasta kotona, kun tämä joutuu kohtaamaan vaimonsa.