Poliisi osti ruokavarkaalle 100 dollarilla ruokaa: ”Hyvä kiertämään”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa näkee suurimpien kaupunkien kadunkulmilla paljon rahaa kerjääviä ihmisiä, joiden pahvikylteissä saattaa lukea esimerkiksi: ”Työtön kolmen lapsen äiti. Tarvitsemme ruokaa.” Kaikki eivät kuitenkaan tahdo alentua kadulla kerjäämiseen, ja joutuvat kinkkisessä tilanteessa turvautumaan laittomuuksiin.

Nyt eräs miamilainen äiti on jäänyt kiinni varkaudesta. Hän oli varastanut kaupasta ruokaa nälissään olevalle perheelleen 300 dollarilla. Paikalle tullut poliisi ei kuitenkaan pidättänyt naista, vaan osoitti omaavansa lempeää tilannetajua.

Äiti sai poliisilta pelkän huomautuksen ja sen lisäksi poliisi osti naiselle sadalla dollarilla ruokaa kotiin vietäväksi. Poliisi kertoi WSVN-televisiokanavalle, että naisen pidättäminen ei olisi ratkaissut ongelmaa ja poistanut perheen lasten nälkää. Lisäksi nainen ohjattiin seurakuntaan, joka jakaa ruokaa köyhille.

– Ainoa asia mitä häneltä pyysin oli se, että hän laittaisi myös itse hyvän kiertämään, kunhan ensin pääsee jaloilleen, poliisi nyökkäsi.

Kun uutinen levisi mediaan, lahjoitti paikallinen yhteisö perheelle 700 dollaria ruokarahaa. Lisäksi äiti sai töitä puhelinyhtiöstä, jossa hän työskentelee nykyään asiakaspalvelijana.