Ei saa!!! Suomalaislasten temppuvideo leviää maailmalla

Lifestyle · Stara.fi

Lasten kasvatuksessa keskitytään nykyisin aivan liikaa lapsen suojelemiseen. Yhdysvaltojen tapaan myös suomalaisissa päiväkodeissa ja kouluissa on menty asiassa naurettavuuksiin. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ harkitsi taannoin kieltävänsä hiihdon ja maastojuoksun, koska oppilaita ei voida valvoa koko ajan.

Hieman samanlainen ilmapiiri on vallalla myös monissa lapsiperheissä, joiden vanhemmat yrittävät aktiivisesti kieltää lapselta sen luontaisen leikkimisen, koska pelkäävät lapsen loukkaantuvan. Tästä syystä suomalaisen Juha Järvisen nettivideo ”Ei saa!!! Do not!!!” on kerännyt nopeasti valtavan suosion ja sitä ihmetellään parhaillaan ympäri maailmaa.

Video on saanut runsaasti kiitosta, koska siinä kerrotaan miten lapselle tulisi antaa luotaiset mahdollisuudet toteuttaa itseään muun muassa kiipeilemällä. Haittavaikutukset muutamasta mustelmasta kalpenevat sen rinnalla, mitä lapsi saa muun muassa huimasti parantuneena motoriikkana ja kehon hallintana. Video rohkaisee vanhempia antamaan lastensa olla lapsia. Vaikka joskus vähän hirvittäisi.