Kaupungille asennettiin rukouskoppeja: ”Kuin ilmaista terapiaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puhelinkoppeihin ei ainakaan Suomessa enää juurikaan törmää, mutta suuresta uskonnollisesta väestönosasta tunnetussa Kansasin osavaltiossa sijaitsevaan Kansas Cityyn niitä on alkanut jälleen ilmestyä. Puhelinkopit ovat niin kutsuttuja rukouspuhelinkoppeja, joiden avulla kansalaiset voivat ottaa yhteyttä Jumalaan vierailematta kirkossa.

– Nämä rukouskopit eivät ole vain kristityille, vaan kaikille, jotka haluavat pitää tauon, sulkea silmänsä ja kysyä ääneen, mitä he tarvitsevat elämässään. Se on kuin ilmaista terapiaa, paikallinen pastori Miles Collier kuvailee.

Topeka News -sivuston mukaan rukouskopit ilmestyivät katukuvaan vasta muutama kuukausi sitten, mutta viikottain niitä käyttävät jo sadat tuhannet ihmiset. Myös muut Yhdysvaltain kaupungit ovat kiinnostuneet vastaavien rukouskoppien hankinnasta.

Koppien ohjeiden mukaan käyttäjät polvistuvat laitteesta laskeutuvalle tuelle ja suorittavat toimituksensa. Rukouskoppeihin on myös lisätty erillinen varoitusteksti, jonka mukaan ne ovat tarkoitettu vain uskonnollisten tarpeiden tyydyttämiseen. Väärinkäyttö, kuten maallisempien tarpeiden toimittaminen kopeissa on kiellettyä rangaistuksen uhalla.