Uusi työpaikka? Älä tee näitä noloja virheitä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Oletko saanut juuri uuden työpaikan? Onneksi olkoon – nyt pitää enää vain miettiä suunnitelma, kuinka hoidat homman kotiin tuoreessa ympäristössä, jossa kaikki tuntevat toisensa entuudestaan. On olemassa muutamia asioita, joita kannattaa Elite Dailyn mukaan välttää.

Opettajan lempioppilas toi koulussa tälle omenan, mutta uudella työpaikalla ei kannata ensitöikseen lähteä kosiskelemaan ihmisiä itse tehdyillä herkuilla. Mielistely missä tahansa muodossa on helposti huomattava asia. Uunileivonnaiset voivat vaatia paljon aikaa illastasi, mutta ne eivät saa sinua ylenemään sosiaalisilla tikkailla.

Vasta aloittanut työntekijä saattaa omata hyviä ideoita ja kaivatun tuoreen näkemuksen työpaikan asioihin. Epäkohdat paistavat selkeämmin esiin, kun työhön ei ole vielä tullut tiettyä rutiinia. Muutosten suositteleminen pomolle ei ole kuitenkaan hyvä idea, kun luottamussuhdetta ei ole syntynyt. Kysyttäessäkin kannattaa olla varovainen, mitä vastaa.

Ihmiset tuomitsevat helposti tuntemattoman, siksi ensivaikutelma on uudella työpaikalla tärkeä asia. Mukavilta vaikuttavat toverit saattavat osoittautua selkäänpuukottajiksi, kun heidät oppii tuntemaan paremmin. Liika avoimuus ei ole koskaan hyvä idea – kukapa hyppäisi haita täynnä olevaan veteen eteensä katsomatta.

Itsevarmuus on hyvä asia, mutta liiallisessa määrin se kääntää helposti ihmiset sinua vastaan. Mikä tahansa tiivis joukko on homogeeninen – kaikki ovat tasapaksusti jossain määrin samanlaisia. Itsetietoinen persoona erottuu joukosta ja voi saada osakseen joukon ennakkoluuloisia silmäyksiä. Mieluummin rauhallisesti, kuin rynnäten uusiin työpaikkasuhteisiin.

Pomo saattaa olla innostunut saadessaan palkata uuden asiantuntijan firmaan. Ei ole kuitenkaan hyvä idea olla aina työpaikalla ja hänen käytettävissään – siitä voi helposti tulla tapa. Oma elämä ulottuu muihinkin asioihin, siispä sen merkitystä kannattaa sopivassa määrin painottaa työpaikalla. Kotiinlähtöaika on kotiinlähtöaika.