Huippusuosittu Suvi Teräsniska: ”Levytyssopimus demonauhan perusteella”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suvi Teräsniska on myynyt huikean menestyksekkäällä urallaan jo yli 250.000 albumia, ja tuorein levy Pohjantuuli myi nopeasti platinaa, eli yli 20.000 kappaletta. Syksyn Sävelen taannoin voittanut laulaja on palkittu myös Kullervo Linna Säätiön palkinnolla.

Lukemattomat nuoret laulajat unelmoivat levytyssopimuksesta, mutta sen saaminen on usein hyvin hankalaa. Teräsniska sai aikoinaan 17-vuotiaana levy-yhtiön edustajilta jauhot suuhun kertoessaan päässeensä Yö-yhtyeen taustalaulajaksi ihan omin neuvoin. Myöhemmin myös levytyssopimus tuli yllättävän helposti.

– Levytyssopimus tuli mulle ihan demonauhan perusteella, mikä on nykyään harvinaista. Lähetin demon levy-yhtiöön ja siitä kiinnostuttiin. Ei ollut mitään kilpailua, ja he eivät tienneet siinä kohtaa, että mulla oli pienet kytkökset Yö-yhtyeeseen. Kun menin ensimmäistä kertaa alustavasti palaveeraamaan levy-yhtiöön, sain sanoa, että minua on pyydetty Yö-yhtyeen kiertueelle mukaan, Suvi Teräsniska kertoi Staran haastattelussa.

– Varmasti se herätti heidän kiinnostuksensa. Sillä on oma merkityksensä, että Yö-yhtye ja Olli olivat minusta kiinnostuneita. Se oli valttikortti, jota käytin esittäytyessäni. Kyllä mulla oli kunnianhimoa, ja kun paikan päälle pääsin, piti samalla kertoa vähän meriittejä.

– En ollut koskaan esiintynyt bändin kanssa ennen Yötä. Monet aloittavat bändikokeilut yläasteella ja saavat sitä kautta kokemusta. Treenaavat tuntikaupalla jossain bändikellarissa ja satsaavat artistiutensa kehittämiseen ennen kuin on mitään takeita siitä, että lyökö se leiville. Mulla oli kuorotausta ja olin viiden vuoden kuorossa laulamisen jälkeen mennyt musiikkilukioon, jossa musiikki oli ollut läsnä jokapäiväisessä kouluelämässä.