Westlife hajosi rajuihin riitoihin, kateuteen ja rahaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni muistaa vielä huippusuositun irlantilaisen poikabändin Westlifen, joka hajosi viime vuonna. X Factor -tuomari Louis Walshin kasaama bändi muistetaan monista hiteistään, kuten If I Let You Go, Flying Without Wings ja Fool Again.

Komistukset eivät ole olleet viime vuosina hyvissä väleissä, ja nyt Westlifen hajoamisen syyt ovat alkaneet selvitä. Ongelmana on ollut muun muassa raha, sillä Nicky Byrne ei voinut sietää sitä, kun bänditoveri Kian Egan sai 100.000 punnan palkkion voitettuaan I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here! -realitysarjan kilpailun.

Mies kuittasi itse vain 60.000 puntaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistumisesta. Lisäksi yhtyetoverit Mark Feehily ja vararikkoon joutunut Shane Filan ovat molemmat tulossa markkinoille soololevyllään, ja aikovat lähipiirin mukaan kilpailla toisiaan vastaan menestyksestä. Molemmat aikovat olla menestyneimpiä ex-poikabändistä ponnistaneita artisteja.

– He eivät puhu lähestulkoon ollenkaan toisilleen. Kaikki yrittävät olla porukan ykkösiä. Nicky oli vihainen heidän palkkioeroistaan, koska se luo sairaalloista kilpailua bändiläisten välille – hän miettii, miksi Kian on arvokkaampi kuin hän, kertoi lähde Daily Mail -lehdelle.

– Bändin hajoamisen jälkeen poikien välillä on ollut pahaa verta. Mark toivoo olevansa ensi vuoden uusi kova juttu, ja jos se tarkoittaa sitä, että Shanen ura kärsii, hän antaa sen tapahtua.

Kun Westlife ilmoitti vuonna 2011 laittavansa pillit pussiin, bändin luoja Louis Walsh kertoi, että kyse oli poikien omasta päätöksestä. Yhtye perustettiin vuonna 1998, ja siihen kuului alun perin myös laulaja Bryan McFadden, joka lähti bändistä soolouralle vuonna 2004. Mies kertoi tuolloin alkuperäiseksi syyksi sen, että halusi viettää aikaa perheensä kanssa. Oman levyn julkaisu paljasti kuitenkin todellisen välien kylmenemisen entiseen yhtyeeseen.