Tutkimus: Nokian kännykän käyttäjät tyhmimpiä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinten markkinoilla eri laitemerkit ovat segmentoituneet vuosien varrella melko selvästi, vaikka Apple ja Samsung taistelevat nykyisin pääasiassa samoista nuorista ja trendikkäistä kohderyhmistä. Nokia on kuitenkin pudonnut kilpailusta jo vuosia sitten.

Nyt tuore tutkimus on vertaillut eri merkkien käyttäjiä. Vedonlyöntiyhtiö Ladbrokes testasi verkossa toteutetuilla tehtävillä (Osallistu tästä linkistä) tuhat älypuhelinten omistajaa ja yhdisti vastaajan nopeuden hänen käyttämäänsä puhelinmerkkiin. Tiedot siis paljastivat kuinka nopeasti kunkin puhelinmerkin omistajat osasivat ratkaista älykkyyttä vaativia pulmia. Tutkimuksen tulos ei ollut kovin mairitteleva Nokian omistajille.

Seitsemään tehtävään vastasivat nopeimmin Applen iPhonen omistajat, joita voidaan siten pitää tämän tutkimuksen perusteella älykkäimpinä – tai ainakin nopeimpina ongelmanratkaisijoina. Applen käyttäjät selvittivät kysymykset keskimäärin 94 sekunnissa. Toiseksi fiksuimpia olivat Nexus-puhelimen omistajat ja kolmannelle sijalle päätyivät Samsungin omistajat.

Kilpailun jumbosijalle päätyivät BlackBerryn ja Nokian käyttäjät. Suomessa Blackberryä ei ole käytännössä lainkaan, joten Nokian älypuhelinten käyttäjät jäivät suomalaisesta näkökulmasta kyselyssä viimeiseksi. Blackberryn käyttäjät vastasivat pulmiin keskimäärin 118 sekunnissa ja Nokian käyttäjät 109 sekunnissa. Vastaajilta tiedusteltiin muun muassa kuinka monessa kuukaudessa on 28 päivää ja kuinka monta numeroa 9 on lukujen 1 ja 100 välissä.