Oletko sinä jees-mies? Ei ehkä kannattaisi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nykyihminen elää ulkoa käsin ohjautuvassa kulttuurissa. Moni käyttää paljon aikaa miettiäkseen antamaansa vaikutelmaa ja muiden mielipiteitä. Ihmiset haluavat ylläpitää hyvää mainetta ja kohentaa imagoaan. Jees-miehen elämä voi kuitenkin käydä raskaaksi.

Jos omat päätökset ja valinnat riippuvat liikaa toisista ihmisistä, henkilön voi olla vaikea löytää todellista onnellisuutta elämässään. Omaa ammattia, elämänkumppania ja kotia ei voi valita ympäristön odotusten mukaisesti. Mikäli näin päätyy tekemään, voi huomata elävänsä ”jonkun toisen elämää”.

Ainoa tapa saada arki hallintaan on lähteä toteuttamaan asioita omasta itsestä käsin. Tyytyminen ei ole ratkaisu, sillä uhrautumalla ja tarpeitaan tukahduttamalla ihminen saattaa huomata vain elämän menettäneen merkityksellisyyden tuntuaan. Lisäksi ihmiset eivät välttämättä edes kiinnitä tehtyihin uhrauksiin huomiota tai muista niitä kertoja, jolloin miellyttäjä jätti asioita tekemättä yleisen mielipiteen takia.

Parhaiten kyseiset tilanteet säilyvät omassa mielessä, ja olo voi joskus äityä katuvaksi. Oikeat ystävät eivät kontrolloi toistensa elämää ja suhtaudu pakkomielteisesti siihen, millaisia ratkaisuja läheiset tekevät, Elite Daily listaa. Ihmiset myös useimmiten hyväksyvät heille tuotetut pettymykset, sillä epätäydellisyys kuuluu elämään.

Vaikka henkilö päättäisi noudattaa oman sydämensä kutsua ja mennä vastavirtaan yleisen mielipiteen kanssa, niin sanottujen mielensäpahoittajien loukkaaminen on parempi vaihtoehto kuin tilanteeseen alistuminen. Ihminen on itse oman elämänsä sankari ja pääosan esittäjä, eikä tuota sijaa elämän suuressa näytelmässä kannata antaa kellekään toiselle.

Hyväntahtoisuus ja toisten auttaminen kertoo hyvyydestä ja sisäisestä kiltteydestä, mutta siinä on hyvä tehdä raja, jotta ei päätyisi polkemaan omia oikeuksiaan. Läheiset saattavat joskus jaella hyvää tarkoittavia neuvojaan ja yrittää parantaa toisen elämää, mutta jokainen ihminen tietää pohjimmiltaan itse, mikä on hänelle hyväksi. Oman pään pitäminen kannattaa pidemmän päälle.