Mies, näin saat lisää mieskuntoa makuuhuoneeseen!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Paljon puhutaan naisten seksuaalisesta terveydestä ja orgasmien saavuttamisesta, mutta yhtä tärkeää on miesten seksuaalinen hyvinvointi. Erektio-ongelmat ja seksuaalinen haluttomuus saattaa vaivata kaksilahkeisia etenkin talvella, joten nyt on listattu keinoja mieskunnosta huolehtimiseen.

Tohtori Hilary Jones opastaa Femail Firstille, että säännöllinen liikunta pitää sekä kehon että mielen virkeänä. Liikunnan myötä ihmisestä tulee iloisempi, terveempi ja aktiivisempi. Liikunta lisää myös seksuaalista halua ja yhdyntäkykyä. Juokseminen, jalkapallo ja uiminen kiihdyttävät verenkiertoa ja tuottavat endorfiineja. Kun liikuntaan lisää myös lihaskuntoharjoittelun, on paketti hanskassa ja keho kiittää.

Ruokavalion suhteen kannattaa myös olla tarkka. Tuoreet hedelmät ja vihannekset kohottavat mieskuntoa ja seksuaalisia haluja, kuten myös oliiviöljy, kala ja pähkinät. Osterit ovat ehkäpä tunnetuin rakkausherkku, koska ne ovat täynnä antioksidantteja ja lisääntymiskykyä kohottavaa sinkkiä.

Tupakoiminen on yksi varmin seksuaalisen kunnon ja halun tappaja, sillä se vaikuttaa oleellisesti verisuonten toimintaan. Kaikkihan tietävän sen, millä paisuvaislihas kiihottuessaan täyttyy. Jos veri ei kulje, ei kulje seksikään. Alkoholi pienenä määränä saattaa poistaa stressiä ja vapauttaa olotilaa renotutuneemmaksi, mutta suurina määrinä se toimii tunnelman tappajana.

Kiireisten ihmisten seksielämä on yleensä nihkeämpää juuri siksi, että stressi seuraa koko ajan mukana. Erilaisilla rentoutumisharjoituksilla voi vapauttaa stressiä ja siten myös saavuttaa parempia makuuhuonenautintoja. Sängyssä tulee kuitenkin tehä muutakin kuin harrastaa seksiä ja nukkuminen on kaiken a ja o. Kunnon yöunet auttavat jaksamisen lisäksi mieskuntoon valmistavien hormonien tuotannossa. Seksiongelmat kielivät yleensä myös muista ongelmista, joten kun mieskunto pysyy yllä, on elämä kaikin puolin parempilaatuista.