Tupakasta eroon? Nämä mielikuvat auttavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät, että tupakointi on vaarallista, mutta useimmille ihmisille se on muodostunut rutiininomaiseksi tavaksi, josta on vaikea päästä eroon. Moni päätti lopettaa tupakoinnin vuoden vaihtuessa, mutta vain harva heistä onnistuu pitämään lakkonsa.

Femail First kertoo nyt tutkimuksesta, jonka mukaan tupakoitsijat eivät välttämättä välitä savukkeiden aiheuttamista terveysriskeistä, vaan he ovat enemmän huolissaan ulkonäön muutoksista ja kauneuden rapistumisesta.

VIP-sähkösavukemerkin toteuttaman kyselyn perusteella voidaan sanoa, että 14 prosenttia tupakoinnin lopettavista saa lisätahtoa päätökseensä ajatellessaan ulkonäkömuutoksia.

Tupakoinnin terveyshaitoista on valistettu jo pitkään, mutta harva ihminen ajattelee sen muuttavan myös ulkonäköä huomattavasti. Vaikka ulkonäkömuutokset ovat hitaita, on niistä hankalaa tai kallista päästä eroon.

Eniten tupakoitsijat pelkäävät keltaisia hampaita ja pahanhajuista hengitystä. Sen lisäksi tupakointi lisää iho-ongelmia ja ryppyjä sekä saa sormet ja kynnet keltaiseksi.

Jos keskimääräinen tupakoitsija polttaa noin 13 savuketta päivässä, tarkoittaa tämä 364 tupakkaa kuukaudessa. Lopettamalla voi säästää pitkän pennin, jos yksi 20 savukkeen aski kustantaa noin viisi euroa. Vuoden säästöillä tekisi jo hulppean lomareissun.