Uutuuskeksintö voi pelastaa lapset hukkumiselta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa vanhemmista pelkää lapsensa joutuvan hallitsemattomasti veden varaan uimarannalla tai venereissulla. Pelastusliiivit ovat luonnollisesti paras turvaväline, mutta nyt Yhdysvalloissa on kehitetty myös uuteen teknologiaan liittyvä turvalaite.

Vimeo
Vimeo

Uutuustuote iSwimband on panta, joka kiinnitetään uimarin päähän. Se hälyttää esimerkiksi vanhemman matkapuhelimessa, mikäli joutuu olemaan liian pitkään veden alla. Näin valvoja saa nopeasti tiedon mahdollisesta hätätilanteesta.

RFID-radioteknologialla toimivalle laitteelle kerätään parhaillaan rahoitusta ennakkotilaajilla. Laitteen vähittäishinta on tällä hetkellä 125 dollaria. Turvalaitten kehitti perheenisä, jonka tyttären yhdeksänvuotias ystävä hukkui traagisesti uima-altaalla, koska kukaan ei huomannut hänen olevan veden alla.