Kauppajätti lopettaa tupakkatuotteiden myynnin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

CVS on kauppaketju, jonka vuorokauden ympäri olevia liikkeitä löytyy Yhdysvalloista lähes jokaisesta kaupunginosasta. Sieltä saa ostettua kuivatuotteita, kodintarvikkeitta, kosmetiikkaa, lääkkeitä ja alkoholia. Nyt yritys on päättänyt lopettaa savukkeiden ja kaikkien tupakkatuotteiden myynnin.

Päätös on noteerattu ympäri maailmaa ja myös tupakoitsijaksi tunnustautuva presidentti Barack Obama pitää ratkaisua oikeana. Mashable-verkkosivuston mukaan CVS-kauppaketjun edustaja Duane Reade kertoo, että yhtiö tahtoo edistää enemmän ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

CVS on samalla yksi Yhdysvaltojen suosituimmista apteekkiliikkeistä ja yrityksen tavoitteena on olla tulevaisuudessa enemmän ihmisten hyvinvoinnin puolestapuhuja. Silti CVS-kaupoissa on normaalisti hyllymetreittäin myynnissä naposteltavia herkkuja, sokerisia limonadeja ja tietysti myös reseptivapaita lääkkeitä, jotka ovat Euroopan mittakaavalla suhteellisen vahvoja.

CVS-kauppojen kanssa samoista markkinoista kilpaileva Rite Aid ei aio poistaa savukkeita myyntilistoiltaan, koska he tahtovat palvella asiakkaitaan mahdollisimman monipuolisesti. CVS-ketjun kuitenkin uskotaan näyttävän esimerkkiä muille länismaalaisille kaupoille ja jäämme odottamaan, koska savukkeet siirtyvät suomalaisista kaupoista erikoisliikkeisiin.