Ole itsekäs! Sano jyrkkä ei kaikelle, joka vie energiaasi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kun ihminen tekee elämässään päätöksiä, periaatteessa kenellä tahansa on oikeus pahoittaa siitä mielensä. Kyseinen ihminen on oikeutettu olemaan onnellinen tästä huolimatta. Joskus meille voi tulla vastaan tilanteita, joissa emme tunne oloamme hyväksi. Voimme kuitenkin aina sanoa ei negatiivisille asioille.

Kyse on lyhykäisyydessään siitä, välittääkö toisten mielipiteistä vai ei. Maailmassa riittää melua ja melskettä sekä juhlia joka perjantai. Jos sinua innostaa mieluummin olla kotona takkatulen ja television ääressä, ei kaverien painostuksesta tarvitse lähteä ulos. Omaa päätöstä ei välttämättä tarvitse edes selitellä kenellekään, eikä sitä todellakaan tarvitse pyydellä anteeksi.

Monesti myös välit entisen rakastetun kanssa voivat olla moniulotteiset. Jos kultasi oli ajattelutyyliltään katkeruuteen taipuvainen jo suhteessa, tuskin hän on muuttunut sen päättyessä. Mikäli toinen käyttää enemmän aikaansa kettuiluun kuin ystävällismieliseen kanssakäymiseen, ei hänen kanssaan tarvitse yrittää pysyä ystävinä.

Parisuhteessa olevilta sen sijaan udellaan usein avioliiton ja jälkikasvun mahdollisuuksia. Kun vastaus onkin ei, saattavat jotkut mielensäpahoittajat hämmentyä kovasti, koska he odottavat kaikkien elävän saman kliseisen normin mukaan. Ymmärtämättömille ei kannata alkaa sen enempää perustelemaan elämänvalintaansa – kaikki eivät voi kannattaa päätöksiäsi.

Facebook on nykyään Raamattuakin suositumpi ajanviettotapa, joten ei ihme, että monille on äärimmäisen tärkeää laittaa statuspäivitys kuntoon uuden parisuhteen alettua. Jos yksityisyyden menettäminen ärsyttää, ei muiden mieliksi omaa suhdetta tarvitse julkistaa kellekään. Elite Dailyn mukaan myös suurien summien tuhlaaminen ohimenevän muotivirtauksen seuraamiseen on hyödytöntä puuhaa. Jos viihtyy klassisessa tyylissä, miksi lähteä muuttamaan itseään yleisen mielipiteen takia?

Jokaisella on joskus ollut elämässään ystävä, joka saa olon tuntumaan huonolta hämmentävällä tavalla. Olipa kyseinen henkilö sitten valittaja tai täsmäiskuja laukova kettuilija, hänestä kannattaa hankkiutua eroon. Ehkä ympärilläsi on ihmisiä, jotka eivät usko unelmaasi tulla maailman kovimmaksi laulajaksi tai lakimieheksi. Lannistajia ei kukaan kaipaa elämäänsä, joten heistäkin voi päästää irti.