Yrityksiä huijataan jälleen – tekaistuja laskuja sopimuksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia yrityksiä huijataan jatkuvasti perusteettomilla laskuilla. Viime aikoina on puhuttu erityisesti Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ Oy:n huijauksista, ja nyt Suomen Yrittäjät varoittaa Yritysrekisteri.com-palvelun nimissä lähetetyistä perusteettomista huijauslaskuista.

yritysrekistericom19022014

Yrittäjien etujärjestön mukaan verkkopalvelun nimissä on lähetetty yrityksille olemattomien sopimusten irtisanomisesta 350 euron laskuja. Järjestön mukaan laskujen takana on tamperelainen Suomen Rekisteripalvelut Oy.

Laskuja ei tule maksaa, mikäli niillä ei ole selvää perustetta ja varsinkaan, jos laskun saaja ei ole koskaan ollut sopimussuhteessa laskuttajaan. Laskusta tulee kuitenkin aina tehdä kirjallinen reklamaatio esimerkiksi sähköpostilla, joka tulee säilyttää varmuuden vuoksi. Myös mahdollinen puhelu kannattaa äänittää arkistoon. Laskun saaja voi lisäksi halutessaan tehdä poliisille tutkintapyynnön yrityksen toiminnasta.

Edellä mainittu Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ huijaa ”asiakkaitaan” käyttämällä sekä nimessään että verkkosivuillaan erittäin samanlaista tyyliä kuin valtion virallinen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ. Yritys on laskuttanut asiakkaitaan perusteettomasti lähettämällä laskuja myyntipuheluista, joissa asiakas ei ole todellisuudessa suostunut minkäänlaiseen kauppaan.