Löydä karismasi – päästä irti vastustuksesta

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Yleensä karismaattisena pidetään jonkinlaisia esiintymisen ammattilaisia, kuten esimerkiksi poptähtiä ja näyttelijöitä. Tavallinenkin ihminen voi omata karismaa, joka yksinkertaisimmillaan on ihmisestä säteilevää lämpöä ja itsevarmuutta. Miten sellaista on sitten mahdollista kerryttää?

Sen takia elämä järjestää meille oppiläksyjä. Maaretta Tukiainen kirjoittaa Hyvejohtajuus.fi-sivustolla, että kääntämällä vaikeat tilanteet voitoksi voimme vapautua hyväksymään elämän ja oman itsemme sellaisenaan. Tällainen tila on omiaan kasvattamaan karismaa. Pointtina on siis päästää irti kaikenlaisesta vastustuksesta.

Sisällämme on mekanismeja, jotka kääntyvät nopeasti ongelman aiheuttajaa vastaan. Jos läheinen ihminen kuolee, parisuhde päättyy tai henkilö joutuu työttömäksi, ensimmäinen ajatus on torjua koko asia mielestään. Se ei tunnu todelliselta, ja kieltämistä voi tapahtua esimerkiksi toisia syyttämällä.

Forbes-lehden mukaan karisma on ihmisen tärkein valtti. Sitä voi kerryttää itsetuntemustaan syventämällä. Tarkoitus on päästä yhteyteen aidon ydinolemuksen kanssa. Niin kauan kuin ihminen vastustaa kokemaansa todellisuutta, energia on jähmettyneenä paikoilleen. Artikkelin mukaan karisma vapautuu käyttöömme myöntämällä tosiasiat sellaisina kuin ne ovat ja päästämällä irti vääristä kuvitelmista.