Mesimäyrän taidot lyövät ällikällä – eläinmaailman Houdini

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mesimäyrä on paljon muutakin kuin hunajalle persoja eläimiä. Mustavalkoiset näätäeläimet on nimittäin varustettu poikkeuksellisen suurikokoisilla aivoilla ja niiden touhut saattavat toisinaan aiheuttaa suunnatonta päänvaivaa esimerkiksi eläintarhoissa ja puistoissa.

YouTube
YouTube

BBC on nyt julkaissut YouTubeen videon mesimäyräparista, joka pakenee aitauksestaan kuin kuuluisa lukkoja avannut Houdini. Mikäli eläintenhoitaja panee aitauksen lukkoihin pitävät rautalangat, saattavat mäyrät kaivaa tiensä aidan ali ja ulos. Ne jopa käyttävät mutaa pakenemisen apuna, sillä ne osaavat rakentaa maa-aineksesta kiipeämistä helpottavia kasoja.

Mesimäyrillä on haisunäätien kaltainen puolustautumiskeino, ja uhattuna ne ruiskuttavat perärauhasten erittämää haisevaa ainetta vihollisen päälle. Mesimäyrät joutuvat yleensä taistelemaan koko elämänsä selviytyäkseen, sillä niiden elinympäristönsä Afrikassa ja Aasiassa on yleensä haasteellinen. Tästä syystä ne kaiketi ovat myös pakenemisen mestareita.