Maailman suurin uima-allas on vaikuttava näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki haaveilevat omasta uima-altaasta hellekeleillä tai ainakin mahdollisuudesta käyttää lähellä sijaitsevaa allasta auringonpalvontaan. Harvoin kuitenkaan uima-altaan koko ylttää niin suureksi, että siellä pystyy jopa purjehtimaan. Chilessä tämäkin onnistuu.

Kuva: San Alfonso Del Mar
Kuva: San Alfonso Del Mar

Kerroimme ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten Tyynen valtameren rannalle San Alfonso del Mar -lomakohteeseen rakennetusta uima-altaasta, joka on pienen järven kokoinen. Siinä voi hyvin harrastaa esimerkiksi purjehdusta ja melontaa. Uima-allas on niin pitkä, että sen viereen mahtui rakentamaan peräti kymmenen hotellia.

Kun normaalissa uima-altaassa on noin 85 kuutiometriä vettä, on San Alfonson upeassa uimapaikassa vettä peräti 249.800 kuutiometriä. Allas avattiin vuonna 2006 ja sen rakennusprojekti kesti viisi vuotta. Allas sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä.

Kuva: San Alfonso Del Mar
Kuva: San Alfonso Del Mar
Kuva: San Alfonso Del Mar
Kuva: San Alfonso Del Mar