Hellejakso piinaa myös kiinalaisia – tältä näyttää uima-altaissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on nautittu viime päivinä kauan kaivatusta helleaallosta ja lämpömittareiden lukemat ovat kiivenneet yli 30 celsiusasteeseen. Viilennystä haetaan ilmastoinnin, jäätelön ja uimisen avulla. Myös kiinalaiset ovat päässeet nauttimaan lämpimistä kesäkeleistä.

YouTube
YouTube

RocketNews-sivusto paljastaa, että Kiinassa eletään parhaillaan 35 – 40 asteen lämpötiloja, ja tämä jos mikä ajaa 1,3 miljardia ihmistä hakemaan viilennystä. Yleensä maan ruuhkaisimmat paikat löytyvät liikenteen seasta, mutta nyt joukkopako uima-altaille on aiheuttanut samankaltaista massaliikkumista. Kiinalaisilta uima-altailta on kantautunut kuvia ja videoita nettiin, eikä näky ole tavallisimmasta päästä.

Kaikki maan uimapaikat ovat kirjaimellisesti täynnä ihmisiä. Sen lisäksi, että ihmiset ovat lähteneet uimaan, ovat he ottaneet altaille mukaan myös uimarenkaansa ja muut vesilelunsa. Kyseessä ei kuitenkaan ole poikkeuksellinen ajanjakso, vaan ilmiö toistuu joka kesä.