Mies lyhensi nimeään yhdellä kirjaimella – valtava vaikutus työtarjouksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jose Zamora -niminen amerikkalaismies alkoi noin vuosi sitten etsiä uutta työpaikkaa, ja se osoittautui luultua vaikeammaksi. Joka aamu mies selasi internetistä työpaikkailmoituksia, vastaten päivittäin noin 50-100 hakemukseen.

YouTube
YouTube

Kuukaudet vierivät, eikä työnhaku tuntunut tuottavan tulosta. Lopulta Jose päätti kokeilla, muuttuisiko työnhaku helpommaksi, mikäli hän hakisi töitä vähemmän etniseltä kuulostavalla nimellä. Mies poisti nimestään s-kirjaimen hakiessaan paikkoja, jolloin latinalaiseen taustaan viittaava Jose muuttui Joe-muotoon.

Kokeilu osoittautui menestyksekkääksi. Yhtäkkiä Jose alkoi saada runsain määrin vastauksia hakemistaan paikoista. Monet Joe-nimisestä miehestä yhtäkkiä kiinnostuneista työpaikoista olivat samoja, joihin hän oli yrittänyt aikaisemmin hakea tuloksetta Jose-nimellä. Videohaastattelussa mies jopa kertoo käyttäneensä tismalleen samaa hakemusta eri nimillä.

– Jouduin jättämään kirjaimen pois nimestäni saadakseni töitä. En usko että ihmiset välttämättä tiedostavat ennakkoluulojaan, vaikka kyse olisi vain nimestä. Luultavasti me kaikki teemme sitä joskus, Jose pohtii.