Suomi vuonna 2014: YLE: Juomapulloa ei saa säilyttää työpisteessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen holhousyhteiskunta on saanut viime kuukausina toinen toistaan naurettavampia piirteitä alati kasvavan sääntö- ja kieltoviidakon levitessä viranomaisten keskuudessa. Tuorein aivopieru tulee nyt työsuojelutarkastajalta, joka on Yleisradion mukaan antanut huomautuksen juomapullosta työpisteellä.

YLE kertoo tänään tapauksesta, jossa työsuojelutarkastaja oli tehnyt tarkastuskäynnin tehtaalle, jossa hän antoi huomautuksen juomapullosta työpisteellä. Tarkastajan mukaan yhden pullon säilyttäminen ei ole suotavaa, mutta useampi pullo olisi ollut jo kiellettyä. Viranomaiset perustelevat kieltoa sillä, että työpisteellä olevat pullot ovat turvallisuusriski.

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Työnantajan on otettava huomioon työhön, työolosuhteisiin ja muuhun työympäristöön, samoin kuin työntekijän henkilökohtaisiin edellytyksiin liittyvät seikat. Viranomaisten mukaan työnantajan tulee jatkossa pitää huolta myös siitä, että työpisteellä ei ole työntekijöiden juomapulloja, koska niistä aiheutuu terveysvaara. Vaaraa viranomainen perustelee sillä, että joskus juomapulloissa voidaan säilyttää vaarallisia nesteitä.

Taannoin suurta huomiota sai suomalaiseen ohjelmistoalan yritykseen tehdyn työsuojelutarkastuksen tulos, sillä tarkastajan mukaan työpaikan joustavat työajat olivat kiellettyjä. Viranomainen vaati työpaikalle työvuorolistan, josta käyvät etukäteen ilmi kunkin työntekijän päivittäiset työajat.