Mies lomaili työpaikalta 24 vuotta – sai vasta nyt potkut

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intiassa on äskettäin noussut kohu tapauksesta, jonka mukaan intialainen mies lähti lomille töistään vuonna 1990 ja jätti tulematta takaisin. Tapauksesta on tehnyt erikoisen se, että miehen työsopimus on irtisanottu vasta nyt. Työntekijä ehti lomailla jopa 24 vuotta, ennen kuin sai potkut.

A.K. Vermaksi tunnistautunut mies on lähteiden mukaan saanut normaalisti palkkaa loma-ajaltaan. Ennen potkujaan Verma työskenteli Intian valtion virassa ja paikallisen lain mukaan valtion virat ovat sopimukseltaan elinikäisiä. Virasta erottaminen ilman vakavaa perustetta on lainvastaista.

Lainsäädännön mukaan virkamiehen saa erottaa vain siinä tapauksessa, että hän vaarantaa muiden turvallisuuden tai osallistuu rikolliseen toimintaan. Tässä tapauksessa 24 vuoden poissaolo ei ole riittänyt perusteluksi sopimuksen purkamiselle. Metro-lehden mukaan johtavan insinöörin asemassa työskennellyt Verma oli töissä viimeksi joulukuussa vuonna 1990. Mies anoi pidennystä lomalleen, mutta se evättiin. Verma ei kuitenkaan enää ilmestynyt työpaikalleen.

Työntekijän esimies antoi miehelle vakavan varoituksen vuonna 1992 räikeästä poissaolosta ja työvelvotteiden laiminlyömisestä. Vaikka mies sivuutti varoituksen, ei häntä siitä huolimatta irtisanottu. Miehen sopimus purettiin maan ministerien toimesta vasta 24 vuoden lomailun jälkeen. Nyt Verman on syytä etsiä itselleen jokin muu palkkatyö.