Skotlannista alunperin lähtenyt villitys, friteerattu Mars-patukka, on todella suosittu varsinkin turistien keskuudessa. Tämä herkku on todella sokeri- ja rasvapitoinen – ja tuoreen tutkimuksen mukaan se voi olla myös hengenvaarallinen.
If you've ever wondered what a deep fried Mars bar actually looks like…here it is… #deepfried #Mars #delicacy pic.twitter.com/1QmzNqQ61K
— Nico Diodoro (@NicoDiodoro) 24. elokuuta 2014
Skotlannin Glasgown yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui 24 vapaaehtoista tervettä noin 21-vuotiasta aikuista. Heille annettiin syötäväksi friteeratut Mars-patukat ja heidän elintoimintojaan tutkittiin samaan aikaan. Tuloksista kävi ilmi, että miehillä verenkierto aivoihin hidastui.
Verenkierron hidastuminen vähentää aivoissa hapensaantia ja on ensimmäinen merkki mahdollisesta sydänkohtauksesta. Mars-patukan syömisen jälkeen 90 minuutin sisällä miehet kokivat näitä oireita. Rasvaisen herkun jälkeiset oireet olivat melko lieviä, mutta tätä uppopaistettua suklaapatukkaa ei kannata ottaa kuitenkaan osaksi ruokavaliota.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten suklaa tai laajemmin aihealueesta Ruoka.